Bram Tankink, the official website


LBL

25 April 2010

Vandaag weer een fantastische koers met in de finale een kleine hoofdrol weggelegd voor Bram. Dit alles gebeurde na de beklimming van de 'la Redoute'. Na een uitlooppoging van Raboploegmaat Ten Dam e.a. wist ook Bram aansluiting te vinden. Op het moment dat de medevluchters even de benen stil hielden, gaf Bram nog eens extra gas erbij. Een gaatje van 12-13 sec werd snel gemaakt. Hardrijder Ivanov (Kathusha) moest het eveneens afleggen, waardoor de voorsprong tot een kleine 40 sec uitliep.

Uiteindelijk waren het Andy Schleck (Saxo bank) en Phillipe Gilbert (Omega pharma-Lotto) die Bram op de - Côte de la Roche aux Faucons 238km - met een gemiddeld stijgingspercentage van 9.9 % in de kraag wisten te grijpen. Even hoopte Bram erop aansluiting te vinden bij deze, maar viel terug in het peloton (wat er nog van over was) kort erachter.

Het waren uiteindelijk Vinokourov (Astana) en Kolobnev (Katusha), die elkaar gevonden hadden met als winnaar een ijzersterke Vino.

Bram kon na zijn uitlooppoging nog van dienst zijn voor zn medeploegmaten (Gesink en Martens). De hoofdprijzen waren echter al verdeeld.

Bram eindigde op een 35e plaats op 2.02 van de winnaar.

Aankomende zaterdag (1 mei) rijdt Bram nog een koers in Frankfurt en zit deel 1 van het seizoen erop.