Bram Tankink, the official website


Morgen

27 September 2008

We hebben geen superfavoriet, maar de afgelopen jaren was dat niet anders. Hoewel afgelopen jaar Boogerd natuurlijk nog deel uitmaakte van de groep en dat een garantie was voor een hoge klassering waren zijn winstkansen toch altijd beperkt. Dekker ontbreekt dit jaar en daarmee valt een goede renner weg. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we hier geen kwaliteiten hebben. De ster van Gesink is tot grote hoogten gestegen en hoewel ik hem niet direct Bettini zie kloppen in een sprint zal hij zeker mee kunnen in de finale. We hebben natuurlijk Karsten Kroon die in staat is op zulke parcoursen heel kort te eindigen. Dat heeft hij al bewezen en ook vorig jaar zat hij in de uiteindelijke kopgroep maar werd hij gelost door een demarrage van Boogerd. Daar heeft hij nu geen last van, maar hij is daardoor nu niet direct topfavoriet. Verder beschikt de ploeg over een sterke basis en daar zullen we het dan ook van moeten hebben. Er zit geen enkele slechte renner bij.  

Zelf droom ik er ook van natuurlijk. Heel stiekem. Ik heb echter nog nooit bewezen dat ik  het kan, maar dat wil niet zeggen dat ik niet heel goed voor de dag kan komen. Ik heb echter nog nooit een goed WK gereden. Vaak ben ik al uitgeblust rond deze datum. Ergens heb ik het idee dat ik nu nog wel erg goed ben. De afgelopen week in de klassiekers voelde ik me goed. Parijs Brussel reed ik super. Ik kon makkelijk mee op het beslissende moment met de besten. Helaas kwam ik ten val toen ik de aansluiting maakte bij de 4 koplopers. Een tv motor zag mij niet aankomen in een bocht en na een maneuvre van hun kant raakte ik op de gladde weg mijn controle kwijt. En vervolgens zag ik het groepje waaruit ik weg gereden was voorbij komen en kon ik de aansluiting niet meer maken wegens een kapotte schoen.

GP Wallonie ging ook erg goed. Van tevoren had ik bedacht op welk moment ik wilde aanvallen en dat lukte prima. Het plan werkte echter niet, omdat we werden terug gepakt. Ik wist er echter nog een 8e plek uit te slepen op de citadel van Namen.

GP Isbergues ging ook erg goed. Om vervelende situaties te voorkomen had ik besloten om de hele koers voorin te blijven en op het laatste klimmetje een poging te wagen. Dat lukte uiteindelijk perfect hoewel een valpartij er voor zorgde dat ik even in de 3e waaier terecht kwam. Net voor het laatste klimmetje sloten we weer aan. We reden weg met 2 en vervolgens kwamen er 5 aansluiten. We werden echter teruggehaald, en de demarrages volgden elkaar op. Vanaf dat moment was het een loterij. Ik probeerde het nogmaals zonder succes en wilde daarom wachten op de finale rondjes. Helaas ging een groepje lopen en werd er te laat gereageerd. Jammer, maar aan het einde van deze drie klassiekers ging ik met het idee richting het WK dat het met de vorm zeer goed is.

Vorig jaar werd ik 2 dagen voor het WK ziek en daarmee ging toen een goede vorm verloren. Dit jaar ben ik kerngezond dus daar hoef ik me even geen zorgen over te maken. Het zorgt er juist voor dat ik met gezonde spanning nu op mijn bedje lig te typen. En heel stiekem droom ik van zo'n mooie medaille. Van Kessel heeft me als reserve van de reserves alvast gezegd dat ik een vrije rol krijg, dus daar zal het niet aan liggen.

Groetjes Bram