Bram Tankink, the official website


Etappe 8

12 Juli 2008

Maar ook dit kan gebeuren. Misschien geef het weer een beetje de situatie weer, van wat zich er afspeelt binnen de Tour. Een soap is het en momenteel eist Beltran de hoofdrol op. Velen zaten er op te wachten. Het kon toch niet zo zijn dat we deze tour geen positieve hadden. En hop, we hebben er een. Ik kan niet begrijpen en zal het ook niet begrijpen dat je het lef hebt om nog iets te ondernemen op medisch verboden gebied. Iedereen kent de sancties.

De non-believers zullen hun gelijk weer krijgen, zie je wel, ze pakken allemaal. De believers zullen zeggen, kijk de controles helpen ze vissen de valsspelers er wel uit. Ik behoor bij de laatste. Het geloof dat topsport geheel dopingvrij wordt heb ik laten varen, maar dat de valsspelers er vroeg of laat uitgehaald worden, daar ben ik van overtuigd. De controles hebben zeker effect, met name het bloedpaspoort heeft een groot invloed daarop. Maar natuurlijk zijn er stommerikken die het toch nog proberen. De felicitaties voor Beltran. Je hebt gewonnen, maar tegelijkertijd alles verloren. Geniet van je pensioen.

En wij gaan gewoon verder. Zonder Beltran, dat gaat in ieder geval een paar valpartijen schelen, want sturen was hij niet al te best in en iedereen liep daarom ook altijd op hem te vloeken. Dus een ergenis minder. Als afscheid regent het vandaag dus en dat gaat voor niet zoveel plezier zorgen vandaag. De etappe is in het begin erg lastig en nu er al grote verschillen zijn in het klassement zullen veel renners vandaag voor de ontsnapping gaan. Dat gaat het er in het begin zeker lastig op maken.

Helaas ben ik nog niet in de positie om aan te vallen. Aangezien ik goed rij en het idee heb dat ik beter word moet ik me rustig houden voor de komende Pyrineeën etappes. Dat is zo'n beetje de boodschap. Dat is jammer, maar mijn kans komt nog wel. Het belangrijkste is dat ik me goed voel. En misschien is het juist wel goed om me nog even te sparen, dan kan ik daar later mijn voordeel uit halen. Menchov komt inmiddels steeds dichter bij geel en het geloof dat hij het kan groeit.

Groetjes Bram