Bram Tankink, the official website


programma

27 Maart 2008

Zaterdag rij ik de E3 prijs en vervolgens rij ik volgende week de 3 daagse van de Panne ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Daarmee laat ik de Brabantse Pijl schieten. Na mijn blessure leed van de afgelopen week leek ons dit de beste voorbereiding op de Ronde. Met wat extra wedstrijddagen moet ik zo weer op het juiste conditie niveau komen.

Gisteren in Dwars door Vlaanderen ging het overigens niet slecht. De bedoeling was om gewoon mee te rijden voor zover dat gaat in zo'n wedstrijd. Dat lukte heel aardig, echter is het onmogelijk om dan een beetje rustig achterin te gaan rijden. Dan weet je zeker dat je het einde niet gaat halen. Halverwege kwam ik zelfs in de kopgroep terecht en hoewel mijn benen redelijk goed voelden kon ik niet met de besten mee op een van de laatste hellingen toen de kopgroep uit elkaar viel. Als je 10 dagen niet fatsoenlijk op je fiets hebt gezeten is dat niet heel erg raar, maar toch was ik er lichtelijk teleurgesteld over. Ik merkte echter gewoon dat mijn benen slechter werden gedurende de wedstrijd en ik tegen de kramp aan zat. Nu zit ik zelfs met een beetje spierpijn op de bank, iets wat ik al lang niet meer heb gehad van het fietsen. Die wedstrijd heeft er dus wel behoorlijk ingehakt en dat is iets wat je met training niet kunt nabootsen.

Het was tevens een goede testcase voor m'n knie, die het buitengewoon goed gehouden heeft en dat is natuurlijk wel het belangrijkst. Overigens begon het in de finale te regenen en te hagelen. Dat maakte het echt verschrikkelijk koud. Ik zat gewoon te rillen op mijn fiets. En hoewel ik helemaal kapot zat zat ik te hopen dat ze zo hard mogelijk reden dat ik het net bij kon houden zodat ik het niet te koud zou krijgen. En dat lukte precies. Dus al met al was Dwars door Vlaanderen een geslaagde missie terwijl het vooraf een gok was.

Nu op naar de E3 prijs!

Groetjes Bram