Bram Tankink, the official website


NK 2013

24 Juni 2013

Dat Bram in een meer dan uitstekende vorm verkeerd en daarmee een terechte Tourdeelname, is gisteren tijdens het NK in Kerkrade wel gebleken. Bram verzaakte niet en opende met een nog kleine 4 ronde te rijden, de finale. hierbij kreeg hij in eerste instantie uittredend kampioen, Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step) mee.

Vol doorrijden zat er dus even niet in, mede omdat de kopstukken van Blanco in de achtervolgende groep zaten. Na enkele schermmutselingen, kwam hij met nog zo'n 3 ronden te rijden opnieuw op kop met 2 achtervolgers in het kielzog, Sebastiaan Langeveld (Greenedge) en Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM). Hopende op assistentie vanuit de achtervolgende groep, heeft Bram een halve ronde vol doorgereden. "Dit heeft me achteraf gezien opgebroken en dat is behoorlijk zuur!"

Even leek het erop dat het 3-tal de dienst ging uitmaken in de laatste 10 km. Met de laatste keer de Mont Chevre, ging bij Bram plots het licht uit- totaal leeg! De kort daarvoor ingenomen gelletjes brachten niets meer. "Ik opende de finale en achteraf bezien, misschien een ronde te vroeg. Johnny is een welverdiend en terecht Nederlands Kampioen."

Allez Bram, alle goeds voor de TdF! Pak die kans als je in die positie bent! De vorm is meer dan uitstekend en heb vertrouwen in je eigen kunnen. SUCCES jongen!