Bram Tankink, the official website


Stage 14: Lienz - Monte Zoncolan 210km

21 Mei 2011

Vandaag ging de veelbesproken etappe van start. Gisteren heeft de UCI, mede onder druk van de renners het besluit genomen om de beruchte Monte Crostis met haar gevaarlijke afdaling uit het parcours te schrappen.

Nadat Bram het al een aantal dagen geprobeerd heeft, kreeg hij vandaag toch ruimte om aan te vallen na 29KM. Hij kreeg gezelschap van 2 medevluchters Brambilla en Rabottini. Dit 3-tal kreeg een maximale voorsprong van 10'30 min. Een voorsprong die bijna genoeg zou zijn om de Monte Zoncolan te 'overleven'.

Het peloton begon echter in gang te schieten nadat er door protesten van 'wielerliefhebbers' de koers nog eens met zo'n 20 km plotseling ingekort werd. De mooie voorsprong liep zienderogen terug en het 3-tal begon met een marge van krap 5'min. aan de beklimming van de verschrikkelijke Zoncolan. Al snel wist Bram zijn medevluchters te laten voor wat ze waren, maar in z'n achterhoofd rekening houdend dat de marge onvoldoende zou zijn om de klassementsrenners voor te blijven om geschiedenis te schrijven....

Zo'n 4KM voor het einde werd Bram dan ook bijgehaald door de I. Anton e.a. 'Het waren wel zo'n beetje de langste 4km uit mijn fietscarriere, man man wat een verschrikkelijke puist de Zoncolan. Het is maar goed dat ze de Crostis geschrapt hebben, zeker ook met het oog op morgen. Ook dat zal een helse etappe worden'.

Bram finishte als 32e op 5.54min van winnaar I. Anton

'Ik voel me nog uitstekend en heb nog geen last van lichamelijke ongemakken. Morgen zal ik me gedeisd houden. Volgende week komen er nog een 2-tal etappes, die me moeten liggen. Daar zal ik alsnog een keer m'n zinnen op zetten'.