Bram Tankink, the official website


Stage 5 Piombino - Orvieto 191km

11 Mei 2011

Vandaag werd de 5e etappe verreden, nadat gisteren een geneutraliseerde eteappe uit respect voor de maandag verongelukte wielrenner Wouter Weylandt verreden werd.

Vandaag bleef renner Martin Kohler (BMC) lang vooruit door een vroege ontsnapping. Op het moment dat het peloton tot op een kleine 3 min. de koploper had genaderd, nam Bram het initiatief om een aanval te plaatsen. Hierbij kreeg Bram gezelschap van Cataldo (Q-Step). Cataldo schoof onderuit op de grindweg en Bram kwam werd gehinderd door de motor-cameraman. Hierbij klapte hij met de fiets door een aantal gaten in de weg met als gevolg, dat de ketting van zijn fiets vast sloeg op zijn derailleur.

Pieter Weening (ploegmaat) plaatste een contra- attack en wist uiteindelijk de etappe te winnen en uiteindelijk zelfs ook de leiderstrui te bemachtigen.

"Ik baal natuurlijk verschrikkelijk van dat moment dat ik materiaalpech kreeg. Als collectief reden we fantastisch en ik voelde me echt SUPER. Dit was een kans voor een greep naar het rose, -once in a lifetime. Natuurlijk ben ik erg blij voor Pieter en zijn ritzege. Ik zal blijven strijden voor een dag succes".