Bram Tankink, the official website


twitter

29 Augustus 2009

Dit was een teken om eens lekker gek te doen en al snel jaagden we onze mooie karretjes over grindweggetjes en door de velden. Dit ging goed totdat we weer asfalt in zicht hadden en toen, psssss, lek. Ik die band wisselen en ondertussen Laurens fotootjes schieten. ‘Prachtig, mooie foto’s voor twitter.’ ‘Zullen ze mooi vinden’. De volgende dag opnieuw afgesproken en bij hem thuis is hij een spel aan het spelen. Ik vraag of ik het mag proberen. Uiteraard, maar ondertussen direct weer een foto voor twitter natuurlijk. Tot daarvoor was twitter voor mij iets waar alleen Armstrong aan deed.

 

Een tijdje geleden las ik al dat onze samenleving ‘vertwitterd’ en dat je je leven moet gaan samenvatten in 140 tekens. Ik zag het zo’n vaart nog niet lopen, maar nu bij ons aan tafel voor de ronde van Spanje het eerste gesprek ging over twitter, oftewel de vete tussen Kramer en Gesink over trainingskampen, ben ik er toch een beetje bang voor. Laurens drukte me op het hart, uiteraard als dollen bedoeld, dat ik Robert en Koos wel een paar keer moest vragen hoeveel volgers ze hadden. Aangezien hij er al meer dan 9000 had, dus dat heb ik dan ook meteen maar even over tafel gegooid. Iedereen en dus ook wielrenners moeten blijkbaar aan zoveel mogelijk mensen laten weten wat we doen en waar we op dat moment zijn. Beetje raar als je tegelijkertijd vindt dat ADAMS je privacy ondermijnt. Dat is het eerste wat me te binnen schiet als ik aan twitter denk.

 

Het verschil ligt hem waarschijnlijk in het verplicht stellen van ADAMS en het facultatieve van twitter. Alhoewel, wil je je aantal volgers laten stijgen of op pijl houden dan zul je zoveel mogelijk moeten twitteren, want al die honderden volgers moeten toch minimaal 5 keer op een dag weten wat jij aan het doen bent.

 

Nee, ik heb geen twitter. Ik sla deze hype even over. Ik weet vaak zelfs niet eens wat ik aan het doen ben of waar ik überhaupt ben, dus dan wordt het zowieso lastig. Voor mensen die dat jammer vinden; ik ben de komende drie weken in Spanje. Jullie kunnen me volgen in de kolom uitslagen bij sport of op teletekst.