Bram Tankink, the official website


De afvallers

10 Juli 2009

Cancellara of Armstrong. Het zag er tot het einde naar uit dat Armstrong het geel ging pakken. Dat zou toch echt een stunt zijn.

 

Over een stunt gesproken. Moerenhout, Weening en ik, de afvallers van de Tour, rijden momenteel de ronde van Oostenrijk. Wij hebben ook naar de Tour gewerkt en dat is hier te zien. Vandaag was de koninginnenrit over de GroS Glockner. Na een heftig begin met een uiteindelijke kopgroep met Moerenhout, werd daar achter hard gekoerst. Bovenop de top van de GroS Glockener, was het peleton teruggebracht tot 12 renners en daar zaten Weening en ik nog bij. Koos had op dat moment 5 min voorsprong en het zag er lang naar uit dat hij voor een stunt ging zorgen. Totdat hij, mede door het verschrikkelijk slechte weer, een zware hongerklop kreeg. We hoorden net in ons oortje dat hij meer dan 5 min voor lag. Nog geen 10km later kwamen wij hem achterop. Zijn achtervolger werd daarmee de nieuwe leider in de koers en deze had de laatste 15km nog steeds 3 min voorsprong. Met een korte slotklim zou dat een makkelijke overwinning worden. Maar hij had buiten Weening gerekend die eindelijk weer eens zijn ketting op het buitenblad legde ondanks stijgingspercentages van 10%. Hij blies de hele achtervolgende groep op en liet ons krakend achter. Erop en erover was het motto en met de vuisten in de lucht, met gelijke gelaatsuitdrukking als in de Tour van 2005 toen hij een etappe won, kwam hij over de finish. Vlak achter hem kwam ik in het groepje met de klassmentsleider over de finish op een verdienstelijke 9e plaats, waarmee ik voor mezelf bevestig dat mijn vorm erg goed is.

 

Vera kon na mijn afvallen voor de tourselectie niet goed begrijpen waarom ik zo gelaten

reageerde, ze was er zelfs lichtelijk door geirriteerd, maar je kwaad maken heeft geen zin. Ik heb gebaald, maar het is de kunst om dat snel om te zetten in motivatie. Het seizoen gaat verder en als je je kop laat hangen kom je de rest van het seizoen niet meer vooruit. De afvallers hebben de uitsluiting goed opgepakt zo te zien en samen zullen we werken naar de Vuelta om te bewijzen dat ook wij op die plekken hadden kunnen staan. Gefelicteerd Pieter!  Champagne! Toch nog een beetje fijn Frankrijk.