Bram Tankink, the official website


Voorbeschouwing Haut-Var

17 Februari 2006 Morgen Haute Var, welke ik met recht een speciale koers kan noemen. Twee maal heb ik deze koers gereden. Twee maal in de kopgroep en twee maal op de laatste klim terug gepakt. Afgelopen jaar was dat met Addy Engels die toen net nieuw was in onze ploeg. We reden toen met z’n tweeën voor een jagende achtervolgende groep uit. Een van de mooiste momenten van vorig jaar. Het jaar daarvoor werd ik op dezelfde plaats terug gepakt door Mark Lotz, de latere winnaar. Ook die dag had ik de hele dag vooruit gereden en werd uiteindelijk 8e. Toen wist ik dat ik kon fietsen en kreeg ik het gevoel profwielrenner geworden te zijn.

Daarom heeft deze koers voor mij een beetje een speciaal waarde. Het geeft een speciaal gevoel. Ik ben dan ook extra gemotiveerd. Dit jaar mag ik starten met nummer 31. Dat betekend dat ik als kopman van de ploeg wordt voorgedragen. Niet dat ik het zo zie, maar het klinkt wel leuk. Dit jaar zal ik me dan ook rustig houden en op de finale richten in plaats van direct in de aanval gaan om te zien waar het schip strand. Ik ben ondertussen opgeknapt van de verkoudheid en voel me prima. Hoe het met me conditie staat is afwachten, maar ik heb er vertrouwen in.

Daarnaast heb ik een nieuwe positie op mijn fiets. Deze heb ik na een test in Milaan afgelopen maandag behoorlijk aangepast. Ik heb het er al eerder over gehad, maar nu heb ik er eens een test op los gelaten en daaruit bleek dat mijn positie niet echt ideaal was. Ik zit nu bijna een centimeter hoger en anderhalve centimeter naar achter. Deze week heb ik er mee getraind en het bevalt prima. Nu ben ik dan ook heel benieuwd hoe dat uitpakt in de koers.

Zondag fiets ik ook nog Haribo, maar ik richt me vooral op morgen. Ik heb eigenlijk het idee dat morgen mijn seizoen echt begint.

Groetjes Bram