Bram Tankink, the official website


Seizoen deel 2

01 Mei 2006 Dit stukje is verlaat vanwege het feit dat ik in Catalonië onmogelijk met mijn laptop op internet kon.

Het tweede deel van het seizoen is begonnen en moet eindigen met het hoogte punt, de Tour de France. Mijn deelname aan de tour is vrijwel zeker, mits ik geen pech tegen kom. Het is erg prettig om dat op voorhand te weten, want nu hoef ik me niet telkens te bewijzen in de komende wedstrijden. Op dit moment zit ik in de Ronde van Catalonië. Daarna kan ik nog een aantal weken trainen om vervolgens de puntjes op de welbekende ‘i’ te zetten in de ronde van Zwitserland. Daarna volgt het NK, waar ik overigens ook erg naar uitkijk, een week voor de grote Ronde.

Anders als vorig jaar, heb ik nu voorafgaande aan de ronde van Catalonië wel redelijk goed getraind. Vorig jaar was ik al op na de Amstel en ben ik toen afgestapt in Luik-Bastenaken en nog eens Luik. Nu reed ik in Luik wel goed en kwam ik goed uit de klassiekers. Ik was ditmaal niet volledig gesloopt, en aangezien ik niet optimaal tevreden was over het resultaat heb ik me snel gefocust op seizoensdeel 2. Daarom heb ik na Luik maar 3 dagen mijn fiets niet aangeraakt en ben er toen weer opgeklommen. Weliswaar heel erg rustig, maar toch. Ik weet nog dat ik vorig jaar de ronde van Catalonië begon en mezelf afvroeg waar in godsnaam mijn spieren waren gebleven. Normaal tekenen die zich mooi af bij elke trapbeweging, maar toen waren de lijntjes nauwelijks te zien.

Nu is dat volledig anders. Ze zien er redelijk scherp uit en dat geeft me moed. Dit jaar ben ik een week naar Mallorca geweest, omdat ik graag wat meer bergop wilde trainen in aanloop naar deze ronde en ook voor de ronde van Zwitserland. Mallorca samen met mijn vriendin was heerlijk. Ik heb er elke dag goed kunnen trainen. Over het algemeen allemaal rustig, en veel bergop, een ideale voorbereiding. Ik heb nog niks intensiefs gedaan tot hier, maar dat was ook het plan.

Als je dan moet starten met een tijdrit van 12km is dat niet erg leuk. Zo diep gaan in een vlakke tijdrit is niet bepaald makkelijk, zeker als je alleen bergop hebt getraind. Maar het resultaat viel me niet tegen. Rond de 50e plaats in een tijdrit in de pro-tour, is niet super, maar het betekent toch dat je conditie in ieder geval in orde is. En ik ben hier om een opstap te maken richting de tour. Vorig jaar kwam ik hier puur om mee te fietsen. Dit jaar wil ik iets meer, maar ga er niet teveel van verwachten. Ik hoop een ritje uit te kunnen kiezen om eens met een ontsnapping mee naar de finish te rijden.

Groetjes Bram