Bram Tankink, the official website


Tour de France - Proloog Londen

07 Juli 2007 Ongetwijfeld ben ik de snelste tourist ooit in Londen. Die binnen 10 minuten de Big Ben, Buckingham Palace en nog een aantal mooie bezienswaardigheden heeft gezien. Weliswaar sta ik als 102e in de uitslag vermeld, maar ik vrees dat de gene voor mij helemaal niks hebben kunnen zien, want ik heb toch echt mijn uiterste best gedaan zo snel mogelijk van het een na het ander te rijden, gebogen over stuur en vrij weinig aandacht voor de omgeving. Toen ik over de finish kwam was ik toch best tevreden over mijn tijd, maar nu ik zie dat ik een 102e plaats bekleed weet ik niet of ik nog tevreden kan zijn. Voor mijn gevoel liep het best goed. En het ging ook best hard dacht ik, maar blijkbaar niet hard genoeg.

Cancellara is een gekend tijdrijder en was natuurlijk de uitgesproken favoriet. Zeker na zijn verpletterende zege in de proloog en tijdrit in Zwitserland. Maar dat hij er zover boven uitsteekt vandaag is wel ongelovelijk. Wat een tijdrit! Helaas heb ik het niet kunnen zien op tv omdat hier in het hotel geen Eurosport wordt uitgegeven, maar het moest vast indrukwekkend geweest zijn. Gelukkig liggen de rest van de tijden heel dicht bij elkaar, dus zorgen om mijn vorm hoef ik me niet direct te maken.

Het was in ieder geval geweldig om dit te mogen meemaken. Een tijdrit in het hartje Londen. En zoveel publiek. Ongelovelijk! Echt super. Al vanaf vanochtend toen wij om half 10 gingen inrijden stond het al vol langs de kant.. Misschien wilden al die mensen wel gewoon naar het park omdat het de enigste zonnige dag van het jaar was in England, maar toch gaf het een super sfeer, en daarmee was ik blij dat ik er dit jaar weer bij mag zijn in de Tour. Dit is vast een van de hoogtepunten in de Tour geschiedenis geworden. Een betere tourstart hadden we ons niet kunnen wensen. Wat kan zo´n 102e plaats dan nog schelen. We zijn vertrokken en vanaf nu gaan we in sneltreinvaart naar Parijs!