Bram Tankink, the official website


2008

01 Januari 2008 Vandaag is officiëel mijn contract ingegaan bij Rabobank. Het blijft een raar idee. De blauwe mannen zijn in een keer niet meer mijn collega’s maar mijn concurrenten. Ze hebben mij opgeleid om hard op kop te rijden en ik wrijf me al in de handjes bij het idee dat ik straks voorop rij en zij achter mij aan moeten rijden met het snot voor de ogen. Heerlijk. Dat is een van mijn goede voornemens.

Het is dus 1 januari en officiëel moet ik nu dus in Rabo kleding rijden, maar doordat de kleding nog niet gearriveerd is, doe ik nog een toegift in blauw. Verder rij ik zoveel mogelijk in het bos zodat het nog niet opvalt. In het blauw en in het bos, dat is verdacht. Diegenen, die nu echt moeilijk willen gaan doen kunnen mij bombarderen als ‘The man in bleu’, en dat zou al een smet op het jaar zijn dus daarom deze bekentenis. Misschien dat ik het nog een week vol houd, maar dan is het echt definitief voorbij.

De laatste week van dit jaar had sportief gezien een klein smetje, omdat na een hele goede start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen ik een beetje lullig mijn knie tegen het stuur stootte. Een dag voor kerst. Eerste kerstdag werd er niet gefietst, maar toen ik de tweede wel op mijn fiets stapte voelde ik mijn knie tegensputteren. Na een uur was ik weer thuis. Een dag later vlug naar een manueel therapeut en de dag daarna nog een. Daarmee kun je de oorzaak wel weg halen, maar niet de pijn. Dus kon ik afgelopen week daardoor heel weinig op de fiets zitten en daar baalde ik echt verschrikkelijk van. Zeker nu mijn motivatie nieuwe vormen heeft aangenomen. Vandaag kon ik weer pijnvrij fietsen. Maar het lijkt me noodzaak even heel voorzichtig om te gaan met dit plekje omdat dit soort dingen kunnen uitmonden in heel lange vervelende blessures en daar zit ik zeker niet op te wachten.

Het gooit me dus een week terug in de voorbereiding, maar mijn tweede goede voornemen is om dit jaar geen zere knie meer te hebben dus het komt allemaal goed.

7 Januari is de ploegenpresentatie. En 12 januari gaan we met de ploeg op trainingskamp. Andere jaren ging ik vaak tussen kerst en oud en nieuw of begin januari zelf nog naar Spanje, maar daar had ik verschrikkelijk weinig zin in nu wij een heus gezin hebben. Ik zal dit jaar nog genoeg weg zijn en dan moet je alle momenten dat je thuis kunt zijn ook thuis blijven is mijn mening.

Mijn programma gaat beginnen begin februari met de Ronde van Mallorca. Vervolgen Ruta del Sol/Andalucia. Dan Het Volk, Kuurne en daarna Parijs Nice, waar ik zelf voor gekozen heb omdat deze koers me over het algemeen goed ligt. Hier wil ik dan ook goed aan de start verschijnen, maar zoals ik heb begrepen wil iedereen dat binnen de ploeg. Maar dat is nog ver weg en eerst maar eens de goede voorbereiding weer oppakken.

Nu het nieuwe jaar is begonnen wordt het ook tijd dat de site in een nieuw oranje jasje wordt gestoken. Ik kan vertellen dat hier aan gewerkt wordt. Een professioneel bedrijf is met een opzet bezig. Half januari verwacht ik een nieuwe actieve site. Er moeten natuurlijk ook eerst foto’s gemaakt worden van Bram in het oranje. Dus nog even geduld.

Groetjes Bram