Bram Tankink, the official website


Stage 18: Morbegno - San Pellegrino Terme 151km

26 Mei 2011

Vandaag Stage 18 over een afstand van 151 km. Een etappe, die zich er voor leent om aan te vallen voor een mooi dagsucces.

Zo dacht Bram er ook over en trok al vroeg in de etappe ten strijde. Aantal keren met een groepje terug gepakt door het op hol geslagen peloton. Toch is het Bram op een gegeven moment gelukt om weg te geraken met een mannetje of 20, maar zat er toen al behoorlijk doorheen. Daarna heeft Bram nog geprobeerd om met Pinotti weg te rijden, maar kregen geen enkele ruimte van de medevluchters. Inmiddels waren er al zo'n 100km verreden in amper 2 uur koers. Moordend hoog tempo dus.

Bram en Pinotti werden gegrepen door de medevluchters en vervolgens rijden er opnieuw een mannetje of 6 weg. Helaas had Bram zijn kruit in z'n vorige vluchtpogingen verschoten en was niet meer bij machte om hier aan te haken. Ook de anderen konden er niet op reageren.

Toch heeft Bram zijn aanvalslust kunnen tonen, maar blijft tot nog toe onbekroond. Een 11e plaats op 4:34"(na zn 6e plaats in de Stage3) is wederom een mooie klassering. Maar uiteindelijk is er maar 1 plaats die echt telt. Zijn vorm is meer dan uitstekend, daar zal het niet aan liggen. Alles moet op zo'n dag op zn plaats vallen.

"Morgen ga ik het niet proberen, maar gewoon kijken en misschien zit ik wel mee zonder al te veel energie verspild te hebben."